Oudercoaching

 

 

Qigong oefeningen

Een van de beste manieren om jezelf te helpen een gezonde levensstijl te behouden, is door Qigong te beoefenen. Qigong is onderdeel van de Chinese geneeskunde. Spring Forest Qigong bestaat uit simpele oefeningen, healing technieken en meditaties. Deze zijn erop gericht de energiekanalen (meridianen) te bevrijden van blokkades en ze stromend te houden. Als alle kanalen open en stromend zijn ben je gezond, stabiel en in balans.

In een eenvoudige verklaring betekent Qi "energie" en Gong betekent "werken met", dus simpel gezegd Qigong (soms spreuken "Qi Gong", "Chi Kong" of "Chi Gong") betekent werken met de energie van het lichaam.

 

Ik geef Qigong  in individuele online sessies.

 

 

 

 

 

Mindfulness

Mindfulness betekent aanwezig zijn in het hier en nu. Je bewust zijn van dit moment, zonder te oordelen. Jon Kabat Zin ontwikkelde de 8 weekse Mindfulness of MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) training voor uitbehandelde patiënten met pijn- en stressklachten. Veel studies hebben aangetoond dat Mindfulness een positieve uitwerking heeft op je gemoedstoestand. Pijn en stress verminderen, je leeft meer in het nu en daardoor kun je meer genieten van kleine momenten en reageer je minder vanuit je automatische piloot, wat de interactie met je gezinsleden verbetert. 

 

Ik geef  Mindfulness in individuele online sessies.

Luisterkind-methode

De Luisterkind-methode is er niet alleen voor kinderen.

Ik stem ook af op volwassenen, ongeboren kinderen en overledenen.

Soms heb je behoefte aan antwoorden. Antwoorden die niet zomaar aan de oppervlakte te vinden zijn. Problemen die vaker voorkomen en een patroon lijken te vormen en waar geen duidelijke oorzaak voor te vinden lijkt. Misschien liggen de antwoorden in het verleden of in de familielijn.

Tijdens een Luisterkind-sessie maak ik op afstand in de energie contact en ga in gesprek. Misschien laat je me beelden zien, neem je me ergens mee naar toe, of begin je te vertellen. Ik schrijf alles op zodat je het rustig kunt lezen en op je in kan laten werken.

Het kan zijn dat door de afstemming meteen alle stukjes op hun plaats vallen en soms gaat er een poosje overheen, lijkt de hele tekst die je leest erg onwerkelijk maar als je hem later nog eens leest zie je plotseling alles voor je.

 

Een Luisterkindsessie heeft als voordeel dat je er niet voor je deur uit hoeft en je kunt doorgaan waar je mee bezig bent. Moeilijke onderwerpen waar je de woorden niet voor weet kunnen op deze manier toch aan de oppervlakte komen en verhelderend werken.